Antwoord op vragen over het sociaal domein

Loonkostensubsidie

Loonkostensubsidie is een vergoeding voor loon. Heeft u een beperking? Dan krijgt uw werkgever loonkostensubsidie als hij/zij u in dienst neemt. Dit kan ook worden aangevraagd na het begin van uw baan. 

Uw werkgever moet u namelijk het wettelijk minimumloon betalen. Ook als u het werk niet zo snel kunt als uw collega’s die geen beperking hebben. De gemeente vergoedt dan (tijdelijk) het verschil tussen het wettelijk minimumloon en uw werkniveau met loonkostensubsidie.

Regels van de gemeente
De gemeente heeft het volgende geregeld over de loonkostensubsidie:

Regels van Gemeente Leudal

Leerwerkstage

De gemeente kan aan u een leerwerkstage aanbieden. De leerwerkstage heeft als doel om u werkervaring op te laten doen en vaardigheden aan te leren. De stage duurt maximaal 6 maanden en in een plan wordt vastgelegd wat het doel van de stage is en hoe de begeleiding plaatsvindt. De leerwerkstage mag niet leiden tot het verdringen van regulier werk of concurrentievervalsing.

Proefplaatsing

De gemeente kan aan u een proefplaatsing aanbieden. De proefplaatsing heeft als doel om u te laten wennen aan bepaalde aspecten van betaalde arbeid. De proefplaatsing duurt maximaal 6 maanden en in een plan wordt vastgelegd wat het doel van de plaatsing is en hoe de begeleiding plaatsvindt. Het bedrijf waar u geplaatst wordt betaalt een vergoeding voor de werkzaamheden die u verricht aan de gemeente. Het doel is om bij tevredenheid van u en de werkgever over te gaan tot een reguliere baan.

Laatst bijgewerkt op 09-06-2009

 

Lees ook